Monday, March 23, 2009

Sambungan serba sedikit sejarah kami

Sambungan .....

Pada 25 november 2006 cikgu asliza skali lagi datang ke rumah saye untuk melawat aruah mak saye yang ketika itu sedang sakit akibat penyakit kanser. kalu tak silap malam tu kami bermalam di hospital UM di Petaling jaya.

Pada 9 mei 2007 cikgu asliza petama kali nye tiba di kampung saye di Parit Raja Batu Pahat. Iaitu sehari selepas aruah mak saya dikebumikan. Di sana berlakulah sesi perkenalan cikgu asliza kepada ahli-ahli keluarga saya.

Pada 26 oktober 2007 saya memberanikan diri untuk tidur di rumah cikgu asliza kerana pada keesokan harinye kami akan ke kampung cikgu asliza di Mersing. Di sana kami melawat saudara mara cikgu asliza temasuklah nenek sebelah ibunye... Selain itu kami juga sempat melawat rumah kak long cikgu asliza yg tidak jauh dari kampungnye dan sempat bersantai di Air Papan, Mersing bersama 3 orang anak kak long.

Pada 16 ogos 2008 saya skali lagi memberanikan diri untuk bertemu kedua ibu bapa cikgu asliza untuk meminta restu hubungan antara kami dan ingin meminta pandangan tentang tarikh untuk pertunangan dan perkahwinan...Keduanye memberi restu namun ader sedikit perubahan pada tarikh perkahwinan berbanding perbincangan saya dan cikgu asliza...Apa pun perjumpaan itu berjalan lancar...he

Pada 11 disember 2008 kami pergi je Jaya jusco Tebrau untuk memilih cincin pertunangan.. setelah pergi 3,4 kedai emas..akhirnye kami bersetuju untuk membeli cincin di D&P... yang berharge ###..he harge rahsia..

dan Akhir skali pada 26 dis 2008 ..kami bertunang..dan pertunangan kami berjalan dengan lancar dan pantas....walaupon terlewat sedikit dari perancangan kerana rombongan dari pihak lelaki tersalah jalan...hehe......

Sekian serba sedikit tentang sejarah kami..

-anwar-

No comments:

Post a Comment